PočetnaMarathon95Održano proglašenja Kupa sjeverozapadne Hrvatske
« Marathon95

Održano proglašenja Kupa sjeverozapadne Hrvatske

Pobjednici Kupa sjeverozapadne Hrvatske za 2017. godinu su Mateja Kaniški i Dinko Solić ....

Fotografija vijesti

Članovi Atletskog kluba Varaždin Mateja Kaniški i Dinko Solić ukupni su pobjednici treće sezone Kupa sjeverozapadne Hrvatske. Pehari za najbolje troje u apsolutnom poretku te diplome i medalje po kategorijama uručio je Branko Zorko, legenda hrvatske atletike, u petak na svečanosti proglašenja u Varaždinu.

Rezultati:  ŽENE     MUŠKI    Nagrađeni    SLIKE  

Kup sjeverozapadne Hrvatske objedinjuje 18 utrka u Varaždinskoj, Međimurskoj i Koprivničko-križevačkoj županiji. Ove su godine sudjelovale 334 trkačice i 764 trkača. Uz Kaniški i Solića, najviše su bodova te druga i treća mjesta ukupno osvojili Jasenka Martinez iz varaždinskog TK Marathon 95 i Sandra Vaser iz čakovečkog AK Međimurje odnosno Darko Petak iz UKS Bedenec i Ivica Plantak iz ivanečkog TK Ivančica.

U tri sezone primjetan je konstantan rast broja natjecatelja na utrkama. Posljednje godine prije pokretanja Kupa, 2014., na ovim je utrkama nastupilo 1470 trkača i trkačica ili prosječno 92 po utrci. U prvoj sezoni Kupa bilo ih je 1707 ili 95 po utrci, a prošle godine 2040 ili 107 po utrci. Ovogodišnji je broj nastupa trkača i trkačica na 18 utrka bio 2307 što čini prosjek od 128 natjecatelja po utrci.

I u 2018. godini u Kupu sjeverozapadne Hrvatske su Novogodišnja utrka u Varaždinu, Centrum Mundi u Ludbregu, Dravski ultracross u Varaždinu, Polumaraton Zrinski u Čakovcu, Županijski polumaraton Križevci-Kalnik, kros Frkanovec, kros utrka Lančić-Knapić, Brdska utrka Ivančica, Vanovski cener u Ivanovcu, Utrka općine Mala Subotica, Utrka za mač grofa Draskovicha u Trakošćana, Utrka grada Mursko Središće, Kotoripska 15-ica, Varaždinski polumaraton, Memorijalna utrka Josip Putar u Lepoglavi, Memorijalna utrka Ivan Sokač u Poljani Biškupečkoj, Utrka Bedenec i Utrka grada Koprivnice.

 

Objavljeno 24.11.2017. u 21:18
RSS komentara Dodaj komentar

nužno
nužno