PočetnaZanimljivostiKup sjeverozapadne Hrvatske
« Zanimljivosti

Kup sjeverozapadne Hrvatske

Kreće trkački Kup sjeverozapadne Hrvatske

Fotografija vijesti

Predstavnici organizatora cestovnih utrka iz tri županije, Varaždinske, Međimurske i Koprivničko-Križevačke, odlučili su pokrenuti Kup sjeverozapadne Hrvatske. Radi se o natjecanju u kojem bi se bodovali nastupi trkača i trkačica na utrkama u ove tri županije i u konačnici dobili najuspješniji natjecatelji. Ideja novog natjecanja je i omasovljenje utrka u sjeverozapadnom dijelu Hrvatske.

Na sastanku održanom u prostorijama varaždinskog Atletskog kluba Sloboda  dogovoreno je da će u prvom izdanju Kupa u 2015. godini biti 18 utrka. Kup počinje varaždinskom Novogodišnjom utrkom (01.01.), a nastavlja se ... KALENDAR 2015    KALENDAR

Za plasman u Kupu sjeverozapadne Hrvatske natjecatelji će morati sudjelovati na najmanje pet utrka, a bodovat će im se 14 najboljih utrka. Pobjednik utrke će dobiti 50 bodova, drugi .. PRAVILA ...., a nakon 44. mjesta svi ostali po 1 bod. Na kraju sezone nagradit će se troje ukupno najboljih u muškoj i ženskoj konkurenciji te po troje najboljih u sedam muških i pet ženskih starosnih kategorija.

Proglašenje najboljih svake bi godine bilo u drugoj županiji, a za prvi Kup sjeverozapadne Hrvatske u planu je proglašenje u Nedelišću 21. studenog 2015. u sklopu humanitarne akcije u više sportova, pa tako i s humanitarnom utrkom u Sportskom parku Trate.

Uz aktivnosti na organizaciji vlastitih utrka organizatori pojedinačnih utrka koje su u kalendaru Kupa sjeverozapadne Hrvatske nemaju dodatnih obveza osim financijske participacije od 200 kuna za nagradni fond Kupa te dostave rezultata svojih utrka radi obrade za poredak trkača i trkačica u Kupu. Za provođenje Kupa sjeverozapadne Hrvatske izabran je Organizacijski odbor sa po dva predstavnika iz svake županije. Iz Koprivničko-Križevačke županije to su Branko Zorko i Draženko Kovačić, iz Međimurske Dragan Nedelkovski i Ivan Blažek te iz Varaždinske Ivan Domislović i Josip Jakop. Obradu i bodovanje Kupa radit će Krunoslav Borovec, tajnik Trkačkog kluba Marathon 95 iz Varaždina, inicijator Kupa sjeverozapadne Hrvatske.

... VIŠE .......          

 

 

Objavljeno 22.12.2014. u 23:14
RSS komentara Dodaj komentar

nužno
nužno