11. Triatlon liga Beciklin – 1. kolo

Na najbolji mogući način otvorena je sezona triatlona na Aquacitiyu. Preko 90 triatlonki i triatlonaca okupilo se na „Varaždinskom moru“ i na najbolji mogući način otvorili su ovogodišnju ludu sezonu 11. Triatlon Lige „Beciklin“

Da liga nije više samo lokalnog karaktera pobrinuli su se i gosti iz Slovenije točnije iz Maribora – TK 3 Life i gosti iz Mađarske –  Triatlon Barcs  uz naravno domaće goste iz svih županija sa sjevera Hrvatske, Petrinje, Zagreba…

Po odličnom vremenu za ovu vrstu sporta utrku su otvorili najmlađi natjecatelji u disciplini aquatlon , plivalo se 150 metara i trčalo 700 metara, u konkurenciji 7 aquatlonaca najbrža je bila gošća iz Mađarske Boszo Sonia ispred klupske kolegice Jambor Katalin, treća je ciljem prošla prekaljena aquatlonka sa Aquacitya osamgodišnja Dora Horjan. Kod dječaka najbrži je bio Borna Večerić ispred Jana Labaša.

Malo iza njih startala je i glavna utrka u supersprint i sprint triatlonu, na startu se našlo čak 49 supersprintaša i 35 natjecatelja u sprint triatlonu.

Na supersprintu (375 metara plivanje+14 km.bicikl + 2,5 km trčanje)  kod žena najbrže su bile gošće iz Slovenije, tako je prvo mjesto osvojila Bezlaj Ana, druga je bila Bezlaj Eva dok je treća ciljem prošla Herodež Ana.

Kod muškaraca prvo mjesto osvojio je Bencze Aron član Triatlon Barcs ispred neuništivog Emerika Večerića člana BK Omega, dok je treće mjesto osvojio Szusc Oliver iz Mađarske.

U najdužoj disciplini sprint triatlon (750 metara plivanje + 21 km bicikl+ 5 km trčanje) kod žena pobijedila je Žuliček Lora ispred Sonje Kreč i Janjić Vedrane.

U sprintu kod muškaraca najbolje se snašao Špoljar Robert i pobijedio  ispred Nevena Radotovića i Relac Svena.

Rezultati:

Rezultati AQUATHLON

Rezultati SUPER SPRINT

Rezultati SPRINT

Kompletne rezultate možete pronaći na facebook stranici Traitlon Liga Aqaucity ili na web stranici www.marathon95.hr

Liga se nastavlja 17.07.kada je na rasporedu 2. kolo, a u međuvremenu 03.07. održati ćemo jednu atraktivnu utrku u štafetnom triatlonu uz suradnju sa Zajednicom sportskih udruga grada Varaždina za koju će kroz par dana izaći i službeni raspis.

Nositelj organizacije je TK Marathon 95 koji se obavezuje da će i sljedeća kola lige proći u najboljem redu.

Vaš TK Marathon 95