Sup duatlon liga 3. kolo – FINALE

U subotu, 13. kolovoza održano je završno, treće kolo sup run duatlon lige Aquacity 2022. Unatoč vrlo lošem vremenu, dvanaest duatlonaca pristupilo je natjecanju, a završno kolo obilježio je rekordom staze Gregor Mohorič, slovenski sup prvak u disciplini sprint.

Tijekom lige nastupilo je sveukupno sedamnaest natjecatelja i četiri natjecateljice, a održavanje lige podržali su Gastrocom d.o.o., More Adventure i Amanzi SUP&Azul Boards.

U ukupnom poretku, pobjede su odnijeli domaći natjecatelji. Među ženama, apsolutna pobjednica je Gabrijela Bađun, prva sveukupno, najbrža na supu i u trčanju, druga je Alenka Bađun, a treća Lana Videc Penavić iz Zagreba. Kod muškaraca, prvo mjesto osvojio je Ivica Bađun, drugo Goran Smirčić iz Rijeke, koji je ujedno i najbrži sup veslač, a treće Andrej Gužvinec, istovremeno i najbrži trkač.

Za ovu jedinstvenu utrku, organizacijom utrke i prezentacijom supanja kao sporta zaslužan je TK Marathon 95. Mogućnosti supanja na Aquacityju kao i daljnjeg razvoja ovog sporta u našem kraju su velike i organizatori najavljuju nastavak održavanja utrka i sljedeće godine, uz mogućnost organizacije škole supanja.


Rezultati 3. kola

REZULTATIUKUPNI POREDAK

Više informacija o utrci, pogledajte na 1. SUP DUATLON LIGA

Sve rezultate, fotografije i ostale detalje o utrci potražite na https://marathon95.hr/