REZULTATI – 6. Zimski polumaraton, Mrzli cener i Ledena petica

Ovogodišnji 6. Hervis Zimski polumaraton, Mrzli cener i Ledena petica, trčao se napokon po pravom zimskom vremenu na 0 °C. Na ukupno 3 utrke sudjelovalo je više od 400 trkača i trkačica, a nastupili su natjecatelji iz Hrvatske, Slovenije, i Mađarske.

Varaždinski Zimski polumaraton u organizaciji Trkačkog kluba Marathon 95 specifičan je po starosnom hendikepu odnosno po tome što se starta po starosnim kategorijama, najprije najstariji trkači, oni s više od 70 godina, a nakon tri minute sljedeća starosna kategorija po pet godina i tako sve do onih mlađih od 40 godina. Tako utrka ima i dvostruke pobjednike – one koji su prvi ušli u cilj te one s najboljim neto vremenom.

Ledenu peticu završilo je 114 trkača i trkačica. Prvi su u cilj utrčali Ante ŽIVKOVIĆ, Matija TUĐAN i Dejan PREINDL kod muškaraca te Andreja GORČAN, Anja JAMBREŠIĆ i Lucija SAČER kod žena.

Mrzli cener završilo je 151 trkača i trkačica. Prvi su u cilj utrčali Karmelo MRVICA , Bruno HLEBAR i Simon MALEK KUZMIČ kod muškaraca te Tea FABER , Marina GODINIĆ i Branka ŽOKVIĆ kod žena.

Na Zimskom polumaratonu sudjelovalo je 139 trkača i trkačica. U poretku s uključenim vremenskim hendikepom, prvi je u cilju bio Neven JURKOVIĆ , a slijede ga Željko MUSTAČ i Blaž OREŠNIK, dok je kod žena prva u cilj ušla Špela GONZA, zatim Jasmina ILIJAŠ i Alenka HORVAT.

Najbrži (po neto vremenu) bio je Blaž OREŠNIK (1:12:05), zatim Jurica TOMAC (1:14:36) i Neven JURKOVIĆ (1:17:21). Kod žena je najbrža bila Špela GONZA (1:17:05), a slijede ju Jasmina ILIJAŠ (1:20:08) i Natalija MAŠERA (1:31:56).

U nastavku možete pogledati (neslužbene) rezultate:

REZULTATI – UTRKA LEDENA PETICA

REZULTATI – UTRKA MRZLI CENER

REZULTATI – UTRKA POLUMARATON – prema ukupnom vremenu (hendikep utrka)

REZULTATI – UTRKA POLUMARATON – prema postignutom neto vremenu

Rezultati su objavljeni prema vremenu ulaska u cilj (hendikep polumaraton) kao i prema postignutom realnom vremenu svakog sudionika utrke polumaratona.

Za sve eventualne primjedbe u vezi rezultata možete nam se obratiti putem službene facebook stranice ili na našu službenu e-mail adresu info@marathon95.hr