ZAVRŠILA 12.TRIATLON LIGA „BECIKLIN“

U nedjelju 30.07. 2023. s odgođenim startom od jednog sata zbog kiše koja je neumoljivo padala, održano je 4., posljednje kolo 12. Triatlon lige „Beciklin“ na triatloncima dobro poznatoj lokaciji SRC Aguacitiy u organizaciji TK Marathon 95 i pod sponzorstvom Trgovine Beciklin.

Baš su nepovoljne vremenske prilike „kumovale“ manjem broju natjecatelja na posljednjem kolu. Ukupno je bilo 37 natjecatelja u tri discipline: aquatlonu, supersprintu i sprint triatlonu. Kod aquatlonaca je najbrža djevojčica bila Maja Cmrečnjak iz GPK Međimurje, dok je najbrži kod dječaka bio Oliver Sveger iz Triatlon kluba Barcs. Najbrži u supersprintu bio je triatlonac iz TK Sjevera, Dario Posavec s ukupnim vremenom od 40:29, a kod žena je to bila Zara Horjan iz TK Zrinski s vremenom 45:00. Za utrku sprint ovoga puta su se odlučili samo muški. U vremenu od 1:07:15 utrku je završio Patrik Dinjar iz TK Rudolf Perešin koji su svake godine vjerni natjecatelji na našoj triatlon ligi.

Glavne utrke su odrađene, ukupni poredak apsolutno i po kategorijama su objavljeni na facebook stranici Triatlon liga Aquacity , a proglašenje najboljih će biti u nedjelju 13.8.2023. nakon održavanja revijalnog kola pod nazivom „Jurinih 3×1“.

Za ukupni plasman bodovala su se tri najbolja kola od ukupno četiri održanih. Spomenimo najbolje u svim disciplinama:

U disciplini aquatlon, prvo mjesto je zauzela kod djevojčica Maja Cmrečnjak iz GPK Međimurje, a kod dječaka njen klupski kolega Deni Premuš. U supersprintu najbolja žena je bila Zara Horjan iz TK Zrinski, dok je u muškoj konkurenciji najbolji bio Dario Posavec iz TK Sjever. U sprintu najbolja žena Lora Žuliček iz TK Zrinski dok je kod muškaraca pobjedu odnio Davor Damjanović iz TK Petrinja. Osim pehara za prvo troje u aquatlonu, sprintu i supersprintu (posebno muški i žene) i poklon sponzora Trgovine „Beciklin“, za prva tri mjesta medalje će dobiti natjecatelji po starosnim kategorijama. Natjecatelji koji su sudjelovali u tri kola na poklon dobivaju majicu s logom utrke bez obzira na plasman. Sve rezultate možete vidjeti na: https://www.facebook.com/search/top?q=triatlon%20liga%20aquacity

I za kraj malo statistike. U ukupno 4 kola Triatlon lige „Beciklin“ natjecalo se ukupno 115 natjecatelja u aquatlonu, supersprint i sprint triatlonu koji su u 4 kola ostvarili 288 starta, s tim da ih je na prvom kolu bilo čak 95. Prosjek iznosi odličnih 72 natjecatelja po kolu . Kroz sva kola ukupno je startalo 9 aquatlonki i 9 aquatlonaca (49 starta), 13 natjecateljica i 40 natjecatelja u supersprintu (135 starta)i 5 natjecateljica i 39 natjecatelja u sprintu.

Nije na odmet spomenuti i tri prekaljena triatlonca iz kategorije veterani 4: gosp. Teodora Pichlera 71 godina i gosp. Zvonimira Tumpića 77 godina koji svake godine vjerno sudjeluju na triatlon ligi na Aquacityju, te gosp. dr. Mladena Vučemila kojeg ni njegovih 82 godine nisu spriječile da završi 3 kola u super sprint triatlonu (375 metara plivanja + 14 kilometara bicikla i na kraju 2,5 kilometara trčanja) . Što reći, nego kapa do poda ovim mladićima.

Treba još napomenuti da liga već nekoliko godina ima internacionalni karakter, jer nas uz triatlonce iz svih županija Sjeverozapadne Hrvatske redovit posjećuju i dragi gosti iz susjedne Slovenije i Mađarske.

Još jedna triatlon liga je za nama. Hvala svim triatloncima, onim vjernim već godinama a i onim koji su ove godine prvi puta došli na Aquacity. Preostaje nam još malo zabave na „Jurinih 3×1“ i druženje nakon proglašenja najboljih.

Hvala svim volonterima koji su bili na prijavama, okretištima, okrepama, sucima, obradi podataka bez kojih lige ne bi bilo a isto tako našim fotografima na odličnim fotografijama.

I, vidimo se slijedeće godine!

Rezultati 4. kola:

AQ_Rezultati_4k

SS_rezultati_4k

S_rezultati_4k

Ukupni:

TriatlonLiga2023_poredak_nakon4kola