5. mjesto u Hrvatskoj ligi cestovnog trčanja

Ekipno peto mjesto u Hrvatskoj ligi cestovnog trčanja, M. Pongračić četvrti pojedinačno…

„Malim maratonom Nin-Zadar“ završila je i ovogodišnja Hrvatska liga cestovnog trčanja. Kao i prijašnjih godina varaždinski Trkački klub Marathon 95 imao je zapaženu ulogu u ligi.

Od 55 klubova koji su registrirani TK Marathon 95 Varaždin osvojio je odlično 5. mjesto s prikupljenih 200 bodova u 12 cestovnih utrka diljem Hrvatske.

Muška ekipa u sastavu: Mario Pongračić, Stjepan Till, Mario Šoštarić, Goran Pongračić, Antun Belošević, Franjo Korošic, Andrej Gužvinec, Marko Poljanić, Anđelko Kušćer, Jakov Klapež, Saša Moslavac, Žarko Horvat, Ivan Čorba i Nikola Habrlin osvojila je 4. mjesto, a žene: Jasmina Ilijaš, Vanda Balaž, Jadranka Težački, Jasenka Martinez, Lidija Vrbanić, Mišela Kovač i Valentina Županić osvojile su ekipno 7. mjesto. Rezultati muških i ženskih ekipa se za ukupni poredak u hrvatskoj cestovnoj ligi zbrajaju.

U pojedinačnoj konkurenciji Mario Pongračić ostvario je daleko najbolji rezultat i osvojio u ukupnom poretku 4. mjesto od 486 trkača i prvo mjesto u kategoriji M-50. Stjepan Tilll ukupno je 11. i pobjednik je kategorije M-60, dok je Jakov Klapež drugi u starosnoj kategoriji M-70.

Kod žena pojedinačno najbolja je bila Jasmina Ilijaš koja je u ukupnom poretku bila 20. i 6. u kategoriji seniorki, s time da je pobijedila na Riječkom maratonu, utrci Kutina-Voloder, Žumberačkoj utrci, a na Varaždinskom polumaratonu osvojila je 2. mjesto. U konkurenciji žena sudjelovale su 274 trkačice.

U pojedinačnom djelu natjecanja bodovalo se 18 utrka, a za ukupni poredak zbrajalo se 12 najboljih rezultata. Među tim utrkama je i Varaždinski polumaraton u organizaciji TK Marathon 95, čije je ovogodišnje 25. izdanje bilo rekordno sa 740 trkača i trkačica u cilju.