Vikend izvještaj – ekpno PH u krosu, Crazy Hill

Ekipno PH u crossu – Sveti Martin

Trkačka sezona na otvorenom se polako zahuktava pa je evo odrađeno već drugo državno prvenstvo, ovaj puta se radilo o ekipnom prvenstvu Hrvatske u cross-u. Prvenstvo se održalo u subotu 09.03. u Svetom Martinu po prilično prohladnom i kišovitom vremenu.

Nastupili smo u tri discipline, na start su prvo stali seniori u disciplini 4 km koji su među najjačom konkurencijom u Hrvatskoj ostvarili solidan plasman. U sastavu: Vedran Veršić, Benjamin Radetić, Nikola Habrlin i Branko Levanić  osvojili su 14.mjesto od 16 ekipa.

 

Poslije njih na start su izašle seniorke i opet nas obradovale odličnim nastupom. Tako su na stazi dužine od 8 km: Jasmina Ilijaš, Klara Brkušanin, Valentina Županić i Iris Jambrešić osvojile odlično 5. mjesto od 7 ekipa

Za kraj i po najlošijim vremenskim uvjetima kad se staza zbog obilne kiše počela raspadati  u blato na stazu su izašli seniori koji su u sastavu: Martin Horvat, Ivan Golub, Vjekoslav Vorih, Marijan Stepan, Mario Šoštarić i Mladen Fijok osvojili 13. mjesto od 15 ekipa

Na kraju smo u ukupnom poretku ekipa (muški + žene) ostvarili 18. mjesto od 29 klubova koji su nastupili na prvenstvu.

Prvenstvo je odlično organizirao klub AK Međimurje.

Kompletne rezultate možete pogledati na sljedećem linku

https://www.utrka.com/utrke/ephkros/2024/rezultati/

 

Crazy hill trail 2024.

Bilo nas je ovaj vikend baš svugdje, probleme sa blatom i to ne male imali su i trkači na Crazy hill trailu u Ludbregu.

Tako je na najtežoj dionici od 34 km. naša članica Jadranka Maček osvojila odlično 5. mjesto od 16 prijavljenih žena.

Na kračoj dionici od 16 kilometara odličnu utrku je odradio Martin Dubovečak koji je zauzeo 8. mjesto ukupno, dok je Andrija Barbir bio 37. a Tomislav Fotak 103.

 

I to je to za ova dva vikenda. Kao što smo napomenuli sezona se zahuktava a sljedeći vikend nas već čeka nastup na maratonu u Rimu, ali o tome više uskoro.