3. kolo Triatlon lige Aquacity 2020

U nedjelju 09.08.odrađeno je i 3.kolo triatlon lige po sunčanom i idealnom vremenu uz minimalan promet na cesti po kojoj se trčalo i vozilo bicikl, i baš ovo kolo je pokazalo da ovaj sport ima sve više i više poklonika. Tako se na startu našlo 57 (9 žena) natjecatelja od čega 25 u sprintu (4 žene) i 32 (5 žena) u supersprintu, dok je u aquatlonu nastupilo 3 kadetkinje i 2 kadeta.

I naravno kad god se na startu pojavi Matija Avirović TK Swibir rekord staze je upitan, a tako je bilo i ovaj puta, novi rekord staze od sada iznosi 1:00:25 i sve je bliži granici od 1 sata, a pritom mu je pomogao još jedan odličan triatlonac Martin Štefan iz TK Zrinski koji je utrku držao u neizvjesnosti do trčanja i koji je utrku završio sa odličnih 1:03:19, treći je bio Neven Radotović TK Swibir 1:12:45.

Kod žena u sprintu svojim nastupom nas je počastila Višnja Škevin 1:28:41 prva Hrvatska „Ironlady“ članica TK Zagreb koja je za par sekundi bila ispred Sonje Kreč SRD 315 Sjeverozapad 1:29:08, dok je treća bila članica AK Varaždin Mateja Kaniški 1:29:53.

U supersprintu kod žena odlična Nina Dobša AK Međimurje sa rezultatom 47:28 odnijela je prvo mjesto , druga je bila Sara Domislović TK Marathon 95 52:36, dok je treća bila Marina Obelić članica AK Varaždin sa rezultatom od 52:47

Kod muških i dalje dominira Krobot Mihael član BK Mura Avantura koji je i ovaj puta pobijedio sa rezultaom od 42:36, drugi je ciljem prošao junior Tisaj Jan Individualac koji nam dolazi iz Koprivnice , dok je treće mjesto osvojio redovni sudionik lige Goran Kočiš sa 44:30.
Najmlađi su ovaj puta imali zbog nepredviđenih okolnosti na stazi malo skraćenu stazu za trčanje tako je kod kadetkinja poredak bio Domislović Leona Omega VŽ, Branilović Mržljak Lana ind. i Prhoč Helena ind. Kod kadeta Domislović Dominik TK Zrinski ispred Večerić Borne Omega VŽ.

Evo i liga se polako približava kraju tako da nam je ostalo još jedno kolo koje ćemo morati održati 30.08. zbog prvenstva države u ribolovu koje se održava na susjednom jezeru, oni koji su sudjelovali na triatlonu prije dvije godine sjećaju se situacije u kojoj je skoro pa nemoguće bilo održati regularno kolo. U vezi toga još ćemo vas par puta podsjetiti. I naravno još nam onda ostaje revijalno kolo sa štafetama ali o tome više uskoro.

UKUPNI POREDAK

Vrijedno trenirajte i vidimo se 30.08.😀😉

Više o ligi pogledajte na stranici 9. TRIATLON LIGE AQUACITY