Blatni izlet u prirodu

U subotu, 29.5.2021. održano je PH u planinskom trčanju na duge staze, Brdski maraton od Ivanca do Novog Marofa. Uz glavnu utrku, održane su još dvije utrke, Fun & Pain trail, od Završja Podbelskog do Novog Marofa, te utrka na 5 km, pod nazivom „2. Marofski mini trail“. Sve tri utrke imale su start na različitim mjestima a cilj je bio za sve isti, u Novom Marofu ispred Kulturnog centra „Ivan Rabuzin“.

Utrka maratona za razliku od prošle godine imala je ponešto promijenjenu putanju što ju je učinilo težom, ali i atraktivnijom, zapravo prava trail utrka.

Start je bio u Ivancu. Prva dva kilometra, kao i prošle godine trčalo se cestom, a zatim se preko potoka skrenulo u šumu i stazom do Žganog vina te vrha Ivančice po stazi Mrzljak. Zatim spuštanje po Prekrižju te skretanje prema Ham Pokojcu. Nakon 15 km umjesto prema Pokojcu, skretalo se prema Milengradu, te se zatim vraćalo istim putem i nastavilo prema Pokojcu. Kod Lujčegovog doma skretalo se lijevo, prema najljepšem dijelu utrke, predivnoj prirodi uz potočić i kanjon. To je što se tiče zahtjevnosti terena vjerojatno bio najteži dio utrke zbog dubokog blata i višekratnog prelaska preko potočića. Atraktivnost utrke svakako je bio prolaz kroz Dvorac Bela ispod mačeva vitezova. Nakon toga uspon na Čevo, pa do Grebengrada i dalje do Novog Marofa.

Lijepa ali i zahtjevna utrka!

Na maratonskoj utrci sudjelovala su tri trkača, te smo tako imali mušku ekipu za Ekipno prvenstvo za PH i jedna trkačica TK Marathon 95. Svi su uspješno došli do cilja sretni, zadovoljni i blatni.

Franjo Korošic stazu je prešao za 5 sati i 31 minutu, Mario Šoštarić za 5 sati i 52 min, te Ivica Bađun za 6 sati i 31 min.

Jedina ženska predstavnica, Lidija Vrbanić, u cilj je ušla za 6 sati i 40 minuta te osvojila 3. mjesto u kategoriji Ž50.

U utrci „Fun&Pain“ sudjelovale se dvije naše trkačice i tri trkača.

Odlična Jasenka Martinez u cilj je ušla kao 8. žena ukupno i osvojila 1. mjesto u kategoriji Ž60 za 1 sat i 51 min. Alenka Bađun je u cilj ušla za 2 sata i 7 min.

Od trkača Andrija Barbir je u cilj ušao za 1 sat i 52 min, Dražen Vrček za 1 sat i 55 min, a Mladen Stecević za 2 sata i 8 min.

Najkraću utrku, dužine 5 km, „2. Marofski mini trail“, na domaćem terenu otrčao je Branimir Kišak. U cilj je ušao ukupno 4. s vremenom 22 minute i 48 sekundi i osvojio 2. mjesto u kategoriji veterana.

Čestitke svim članovima TK Marathon 95. Za ovaj avanturistički „blatni izlet u prirodu“ definitivno treba doza hrabrosti i ludosti! Bravo za sve!