TK Marathon ima dva nova ultramaratonca – Lidiju Vrbanić i Nikolu Habrlina

Ove subote, 6.11.2021. na Atletskom stadionu Mladost u Zagrebu održano je Prvenstvo Hrvatske u 12 satnom trčanju, prvo u Republici Hrvatskoj. U sklopu glavne utrke, održala se utrka na 6 sati te štafetna utrka gdje su 3 trkača trčala po 4 sata.

Osim što je to bilo natjecanje za Prvenstvo Hrvatske, utrka je ujedno bila i međunarodno natjecanje gdje je nastupilo 60 domaćih ultramaratonaca iz 20 hrvatskih klubova, te 30 odličnih stranih trkača iz Austrije, Bugarske, Italije, Irske, Mađarske, Slovenije, Srbije i Španjolske.

Utrka je kružna, što znači da su trkači trčali po atletskoj stazi:  400 metara po tartanu te 1000 metara izvan stadiona unutar kompleksa Mladosti koji uključuje plivalište i teren za hokej na travi. Dužina kruga bila je 1400 metar. Start je bio u 7 sati na znak startnog pištolja koji je i okončao utrku u 19 sati. Tada su natjecatelji na mjestu gdje su se zaustavili ostavili svoje startne brojeve da bi im se dodala dužina od zadnjeg prolaska od startnog balona.

Start

TK Marathon 95 je imao dva predstavnika. Lidiju Vrbanić, klupsku ultratrailericu koja je prije 2 mjeseca završila,  zbog vremenskih uvjeta, izrazito tešku utrku u sklopu 100 milja Istre, Green cours (68 kilometra i 2150 m visinske razlike) te Nikolu Habrlina, mladog trkača s najdužom istrčanom dionicom maraton prije nekoliko godina i bez istrčanih dužina prije ove utrke.

Support team

Trkači su imali veliku podršku iz kluba, predsjednika Ladislava Gregorinčića, prekaljenog ultramaratonca Antuna Beloševića te Miroslava Zebeca. Mušku ekipu upotpunila je Zlata Agić, koja je prihvatila poziv za suportanje i kako kažu, bila njihova dobra duša.

 

Uz povremene krize i kod jednog i drugog, Nikola je u 12 sati pretrčao 98,38 km, dok je Lidija pretrčala 91,81 km.

Ukupne rezultate pronađite na poveznici.

Čestitamo im od srca! Iz priloženog se vidi da im to neće biti posljednji ultramaraton.