REZULTATI

Ovogodišnji 5. Hervis Zimski polumaraton i Mrzli cener, po uvjetima koji su bili sve samo ne zimski, na plus 10 Celzijevih stupnjeva, privukli su u Varaždin više od 300 trkača i trkačica na stazu sa startom i ciljem kod Sportske dvorane Arene. Nastupili su natjecatelji iz Hrvatske, Slovenije, i Mađarske.

Varaždinski Zimski polumaraton u organizaciji Trkačkog kluba Marathon 95 specifičan je po starosnom hendikepu odnosno po tome što se starta po starosnim kategorijama, najprije najstariji trkači, oni s više od 70 godina, a nakon tri minute sljedeća starosna kategorija po pet godina i tako sve do onih mlađih od 40 godina. Tako utrka ima i dvostruke pobjednike – one koji su prvi ušli u cilj te one s najboljim neto vremenom.

Mrzli cener završilo je 171 trkača i trkačica. Prvi su u cilj utrčali Martin Štefan, Zorn Križanić i Aljoša Cipot kod muškaraca te Špela Gonza, Tea Faber i Andreja Gorčan kod žena.

Na Zimskom polumaratonu sudjelovalo je 145 trkača i trkačica. U poretku s uključenim vremenskim hendikepom, prvi je u cilju bio Dražen Dinjar, a slijede ga Branko Kmetič i Blaž Orešnik, dok je kod žena prva u cilj ušla Jasmina Ilijaš, zatim Željka Šaban Miličić i Katarina Kokan.

Najbrži (po neto vremenu) bio je Blaž Orešnik (1:12:31), zatim Ante Živković (1:13:21) i Dražen Dinjar (1:17:15). Kod žena je najbrža bila Jasmina Ilijaš (1:21:38), a slijede ju Željka Šaban Miličić (1:22:41) i Natalija Mašera (1:29:58).

U nastavku možete pogledati rezultate za utrke Zimski polumaraton i Mrzli cener:

REZULTATI – UTRKA MRZLI CENER

REZULTATI – UTRKA POLUMARATON – prema ukupnom vremenu (hendikep utrka)

REZULTATI – UTRKA POLUMARATON – prema postignutom neto vremenu

Rezultati su objavljeni prema vremenu ulaska u cilj (hendikep polumaraton) kao i prema postignutom realnom vremenu svakog sudionika utrke polumaratona i utrke “Mrzli cener” 10 km

Za sve eventualne primjedbe u vezi rezultata možete nam se obratiti putem službene facebook stranice ili na našu službenu e-mail adresu info@marathon95.hr

FOTOGALERIJE

5. Hervis Zimski polumaraton i Mrzli cener – 10 km by Mario Šoštarić

5. Hervis Zimski polumaraton i Mrzli cener – 10 km by Goran Kapun

5. Hervis Zimski polumaraton i Mrzli cener by Mario Šoštarić

5. Hervis Zimski polumaraton i Mrzli cener – 21,1 km by Goran Kapun

Mrzli cener & Zimski polumaraton – AK Međimurje

3. Mrzli cener 2022. – by Kruno

5. Hervis zimski polumaraton 2022. – by Kruno

5. Hervis Zimski polumaraton i Mrzli cener – proglašenja