Godišnja skupština TK Marathona 95 -2023. godine

ODRŽANA GODIŠNJA SKUPŠTINA TK Marathon 95, Varaždin

Na redovnoj godišnjoj skupštini varaždinskog Trkačkog kluba „Marathon 95“, koja je ove godine bila i izborna, za predsjednika je jednoglasno izabran Ladislav Gregorinčić koji će klub voditi sljedeće četiri godine.

Skupština je održana u petak, 17. ožujka 2023., u prostorijama varaždinskog  4. mjesnog odbora. Za potpredsjednik i tajnika kluba ponovno su izabrani Andrej Gužvinec te Nikola Habrlin. Izabrano je i šestero članova Izvršnog odbora te troje Nadzornog odbora.

Uoči izbora novog vodstva, izvješće je podnio dosadašnji predsjednik Ladislav Gregorinčić, koji je klub vodio proteklih četiri godine. Istaknuo je sportske i organizacijske rezultate  članova TK Marathon 95.

U 2022. godini „Marathon 95“ je organizirao nekoliko utrka (Varaždinski polumaraton, Zimski polumaraton, Dravski ultracross) i dvije cross lige (Drava i Ivančica), Triatlon ligu Aquacity te pomogao drugim udrugama u organizaciji još nekoliko utrka u Varaždinskoj županiji. Na polumaratonima, zbog prepoznate odlične organizacije varaždinskog kluba, povećan je broj sudionika.

Novi- stari predsjednik Ladislav Gregorinčić najavio nastavak organizacije tradicionalnih utrka. Nakon u siječnju uspješno održanog 6. Zimskog polumaratona i 26. Zimske brdske cross lige Ivančica , slijede početak 31. Cross lige Drava 30. ožujka, na Uskrsni ponedjeljak 10. travnja Dravski ultracross, Triatlon liga Aquacity u srpnju i kolovozu, potom 17. rujna 29. Varaždinskog polumaraton te u studenom početak 27. Zimske brdske lige Ivančica. Naglasak je stavljen na 29. Varaždinski Joma polumaraton koji je ujedno i pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u polumaratonu.

Na kraju skupštine predsjednik Ladislav Gregorinčić podijelio je plakete  sucima cross lige Drava: Krunoslav Borovec, Antun Belošević, obitelj Domislović, Miroslav Hainž, Anđelka Mlakar, Ladislav Gregorinčić.