Utrke su opet u điru

Vikend iza nas bio je bogat natjecanjima u kojima su sudjelovali članovi TK Marathon 95.

Nakon stanke od godinu dana u subotu, 3.7.2021. održan je Risnjak trail. To je trail running utrka čija staza povezuje neke od najljepših predjela Nacionalnog parka Risnjak. Utrka započinje i završava u Crnom Lugu, a natjecatelje Horvatovom stazom preko Risnjaka / Schlosserov dom, vodi u dolinu Lazac odakle se ponovo penje, ovaj put na predivni i otvoreni greben Međuvrha i Snježnika. Krug se zatvara preko Cajtiga i Risnjaka / Schlosserov dom, a povratak, zapravo silazak, u Crni Lug započinje na Medvjeđim vratima. Ova predivna trail staza dugačka je 30km. Za one koji se odluče na kraću varijantu (Ris – 17km) očekuje uspon do Schlosserovog doma te brzi povratak do Crnog Luga preko Medvjeđih vrata.

 

Na dužoj dionici, boje TK Marathon 95 branio je Mario Šoštarić i u cilj ušao za 4 sata i 33 minute. Najbrži trkač u toj utrci bio je Jereb Urban iz Slovenije, a od trkačica Vana Čargonja iz Hrvatske.

Na utrci od 17 kilometara najbrži trkač je bio Vanja Tintor, a najbrža trkačica Suzana Alberini, oboje iz Hrvatske.

Ostale rezultate možete pogledati na:

https://my.raceresult.com/164404/results#1_5C651A

 

U nedjelju, 4.7.2021. su se održale dvije utrke na kojima su sudjelovali naši članovi: Plitvički maraton i Utrka za mač grofa Draškovicha na Trakošćanu.

U nešto kasnijem terminu nego što je uobičajeno i po ugodnom vremenu za trkače (prvih gotovo sat vremena uz laganu kišu) u 8 i 30 je započeo 36. Plitvički maraton. Jedina predstavnica kluba na Plitvičkom maratonu je bila Lidija Vrbanić koja je tu utrku trčala prvi puta. U cilj je ušla za 4 sata i 37 minuta. Najbrži trkač na maratonskoj dionici bio je Kristijan Rubinić, a od trkačica Ana Štefulj oboje iz Hrvatske.

photo by: Siniša Ciglenečki

Osim maratonske utrke, održao se i polumaraton pod nazivom „Polumaraton Valentina Valjak“. Najbrži trkač je bio Ivan Dračar iz Hrvatske, a najbrža trkačica Zita Kacser iz Mađarske.

Ove godine održala se i utrka na 10 km. Na toj dionici najbrži trkač je bio Félix Rodrigues iz Francuske, a najbrža trkačica Ines van den Berg iz Nizozemske.

Ostale rezultate možete pogledati na:

https://stotinka.hr/hrv/dogadjaj/1342

 

Po 7. puta na Trakošćanu je u nedjelju, 4.7.2021. održana Utrka za mač grofa Draskovicha.

Trče se dva kruga oko jezera s ciljem kod ulaza u dvorac i to je glavna utrka od 10 km, te utrka građana, jedan krug, 5 km.

TK Marathon 95 imao je predstavnike na obje utrke. Na dužoj je jedina predstavnica bila odlična Jasenka Martinez koja je 10 km pretrčala za 53 minute i osvojila 1. mjesto u kategoriji Ž60, a muški predstavnik je bio Mario Pongračić koji je u cilj ušao za 42 minute i 31 sekundu.

 

Na utrci od 5 kilometara Lidija Lončarić je u cilj ušla za 29 minuta i 32 sekunde i osvojila 1. mjesto u kategoriji Ž50.

U muškoj konkurenciji sudjelovali su: Branimir Kišak (22:33), Davor Konjević (27:24) i Krunoslav Borovec (39:58).

Najbrži trkačice/trkači na ovim utrkama su bili: na 10 km Tea Faber i Andrej Hladnik, te na 5 km Simona Jambrošić i Ante Živković.

Ostale rezultate pogledajte na:

https://www.stotinka.hr/hrv/dogadjaj/1329

Čestitke svim trkačicama i trkačima i sretno dalje, utrke su pred nama!